Туристичним маршрутом «Святогірський», що у НПП «Північне Поділля» мандрували школярі Бродівщини

Працівниками відділу рекреації та туризму Національного природного парку «Північне Поділля» для школярів і вчителів Боратинського НВК та Бродівської середньої школи №3, проведено історично-природничу мандрівку по екологічно-пізнавальному туристичному маршруті «Святогірський».

Юні мандрівки відвідали монахський скит, що розташований на заповідній території ботанічної пам’ятки природи «Свята Гора» НПП «Північне Поділля» – Святогірський монастир Покладання Ризи Пресвятої Богородиці. З захоплення школярі Брідщини спостерігали унікальні храми монастиря – сучасну літню церкву Покладання Ризи Пресвятої Богородиці та історичну дерев’яну церкву Святого Онуфрія, побудовану в 1778 році. Окрім того школярі-туристи побували на Підлисецькій горі Білій, що у складі заповідних територій НПП «Північне Поділля», і на якій встановлено величавий пам’ятний хрест на честь 100-річчя від дня народження будителя національної свідомості українців Галичини отця Маркіяна Шашкевича.

Також під час мандрівки учні та їх наставники оглянути Музей-криївку воїнів УПА, що у лісовому масиві в околицях села Гавареччина, та старовинну оригінальну у своїй побудові криницю, глибина якої становить 54 м.

Проте, найцікавішим для мандрівників було відвідати майстерню митця-гончаря з виготовлення славнозвісної гаварецької чорнодимленої кераміки. Дітвора з цікавістю споглядала, як маленький невиразний шматок глини в руках майстра перетворюється у вазу. Майже кожен з школярів мав унікальну можливість сісти за гончарний круг і власноруч створити гончарний виріб.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь