Термінові законодавчі зміни для боротьби із забруднювачами ініціює український уряд

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час засідання Уряду наголосив на необхідності термінових змін до законодавства, які б дали можливість профільним службам та відомствам отримати ефективніші інструменти екологічного нагляду та контролю.

За його словами, зараз влада на місцях здебільшого ігнорує та замовчує екологічні проблеми та робить недостатньо для боротьби із забруднювачами.

«Доки Мінприроди намагається через суди позбавити підприємство-забруднювача дозволу на скиди-викиди, вони продовжують працювати і робити свою брудну справу. Таких прикладів безліч», – прокоментував Остап Семерак.

Він зазначив, що за таких обставин доречним є внесення змін до екологічного законодавства, які бдозволили державі якісно здійснювати контроль роботи підприємств – потенційних забруднювачів та ефективнішезахищати здоров’я і життя громадян.

«Звичайно, покращення бізнес-клімату є важливим пріоритетом Уряду. Але думаю, що ми вправі очікувати від бізнесу партнерства і відповідальності в захисті довкілля», – резюмував Остап Семерак.

За результатами обговорення Прем‘єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення профільним міністерствам опрацювати можливість розширити повноваження Уряду щодо більшого контролю тадотриманням законодавства та санкцій за виявлені порушення на місцях.

джерело:https://menr.gov.ua/news/32246.html

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь