Створено 12 нових об’єктів природно-заповідного фонду

За ініціативи департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Львівською обласною радою прийнято рішення про створенення 12 об’єктів природно-заповідного фонду.

Зокрема, створено 11 лісових заказників місцевого значення загальною площею 10,8 га в межах дочірніх підприємств ОКС ЛГП «Галсільліс»: «Вислобоки» у Кам’янка-Бузькому районі), «Ангелівка» у Буському районі, «Сможанка» у Сколівському районі, «Гаївка» у Дрогобицькому районі, «Верхнє» у Турківському районі, «Моршинське узлісся» у Стрийському районі, «Підлипницький» у Жовківському районі, «Під Закладом» у Миколаївському районі, «Білий берег» у Перемишлянському районі, «Бачина» у Старосамбірському районі та «Нивки» у Сокальському районі.

Також, створено ботанічну пам’ятку природи «Липа серцелиста». Липі понад 150 років (діаметр стовбура – 112 см). Росте біля входу біологічного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка. Це вікове дерево пов’язано з пам’яттю видатних постатей українства, зокрема, Івана Франка, Михайла Грушевського, митрополита Андрея (Шептицького) та інших.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь