Створення заказника «Торфовище Білогорща» погоджено

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації з 2017 року координує роботу зі створення ландшафтного заказника місцевого значення «Торфовище Білогорща».

Дослідження цієї територій свого часу проводили провідні науковці області – Мельник А.В., Шушняк В.М., Кагало О.О., Савка Г.С., Сорока М.І., Башта Т.-А.В., Зінько Ю.В., Кузярін О.Т., Шубер П.М., Різун В.Б., Кучерявий В.П., Канарський Ю.В. та інші.

З ініціативою створення заказника виступили мешканці Львова (Білогорща, Рясне, Левандівка), які скерували на розгляд Міністерства екології та природних ресурсів України відповідне клопотання.

Надзвичайно важливим є той факт, що електронна петиція «Про необхідність створення ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Торфовище Білогорща», ініційована Наталією Кузьмою, набрала необхідну кількість голосів та була підтримана Львівською міською радою (ухвала сесії від 23.03.2017 № 171).

З метою збереження унікальних торфово-болотних комплексів на Головному Європейському вододілі з найглибшим у регіоні заляганням покладів торфу, розроблено проект створення на землях Львівської міської ради та Зимновідської сільської ради заказника площею близько 95, 0 га. Керівником проекту виступила Оксана Марискевич, к.б.н., старший науковий співробітник Інституту екології Карпат НАН України.

У четвер, 14 лютого 2019 року сесія Львівської міської ради погодила створення заповідного об’єкта.

За це рішення проголосувало 48 міських обранців. Згідно ухвали, Львівською міською радоюнадано згоду на створення ландшафтного заказника місцевого значення «Торфовище Білогорща» на території Львівської міської ради площею 58,8 га за рахунок земель м. Львова, що не надані у власність або користування.

Департамент екології та природних ресурсів сподівається на конструктивну позицію і підтримку депутатського корпусу Зимноводівської сільської ради в питанні погодження створення природно-заповідного об’єкту.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь