Спалення сухої рослинності завдало збитків на кілька мільйонів гривень

В області з початку року зафіксували більше трьох тисяч пожеж, а сума завданих збитків від пожеж в екосистемах становить більше 13 млн грн.

Про це сьогодні під час апаратної наради в облдержадміністрації розповів начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області Юрій Кагітін.

«Найбільше пожеж на відкритій території виникає в денний час. З метою попередження пожеж, ми проводимо превентивні заходи та роз’яснювальну роботу. Але варто збільшити матеріальну відповідальність за спалення сухої рослинності», – зазначив Юрій Кагітін.

Директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Руслан Гречаник зазначив, аби скоротити кількість підпалів сухостою, варто внести зміни в законодавство для збільшення матеріальної відповідальності за підпали, а також посилити еколого-просвітницьку роботу.

«Для запобігання поширенню пожеж у лісах та за спалення сухостою ми пропонуємо збільшити штрафи на рівні 40 – 60 неоподаткованих мінімумів. Окрім того, просвітницька робота має тривати. Якщо інформацію донести до кожного будинку, до кожного власника, то це може мати позитивний вплив», – наголосив Руслан Гречаник.

За словами керівника департаменту варто також посилити роботу органів місцевого самоврядування у напрямі недопущення спалення сухої рослинності.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь