Сьогодні – Всесвітній день мігруючих птахів

А Ви знаєте, що один з найдовших перельотів без зупинки здійснюють грицики малі з Аляски, і його довжина складає близько 7 тисяч кілометрів.

Конвенція про збереження мігруючих видів диких тварин (CMS), Угода про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів (AEWA) та неприбуткова організація «Довкілля для Америки» (EFTA) об’єднали зусилля для посилення глобального визнання та оцінки мігруючих птахів.

Цьогоріч Всесвітній день мігруючих птахів (ВДМП) припадає на 11 травня та проходить під лозунгом «Захист птахів: вирішення питань забруднення пластиком».

Міжнародному співтовариству необхідно вжити термінових заходів для пом’якшення зайвих травм і смертності мігруючих птахів через пластикове забруднення. ВДМП 2019 року – це унікальний шанс об’єднати зусилля для вирішення серйозної проблеми забруднення пластиком та висвітлити його негативний вплив на мігруючих птахів.

Пам’ятаймо, тільки ми можемо допомогти «пернатим друзям». Зменшуймо використання пластику у побуті, адже йому є альтернатива – екоторби, скляна та паперова тари.

Доля мігруючих птахів в наших руках – допоможемо природі разом!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь