Сьогодні день дикої природи

Щорічно, 3 березня відзначають Всесвітній день дикої природи. Передумовою цьому Дню було підписання Конвенції про міжнародну торгівлю природними видами фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення. Серед 173 країн-учасників даної Конвенції є і Україна. Темою цьогорічного Дня дикої природи є «Великі кішки: хижаки під загрозою».

Відзначення Дня дикої природи покликане сприяти приверненню уваги міжнародної спільноти до цінності дикої природи та її різноманітного (екологічного, генетичного, соціального, економічного, наукового, культурного та рекреаційного) значення для забезпечення сталого розвитку та добробуту людини. Пам’ятаймо, дика фауна і флора є незамінною частиною природних систем землі, які мають охоронятися для нинішніх і майбутніх поколінь.

Природа Львівщини є багатою на рідкісні види тварин і рослин. Однак, на території нашої області, як і по всій планеті, господарська діяльність людини спричинила зниження чисельності або й зникнення багатьох видів флори і фауни.

З метою збереження рідкісних та зникаючих видів Львівською обласною радою затверджені списки рідкісних та зникаючих видів рослин, які ростуть на території Львівської області та список тварин, занесених до Червоної Книги України, які поширені на території Львівської області та підлягають особливій охороні.

Довідково:

Список видів рослин, які включені до Червоної книги України й підлягають охороні на території Львівської області та перелік видів рослин, що потребують охорони в межах Львівської області, але не включені до Червоної книги України (види регіональної охорони) затверджені рішенням Львівської обласної ради від 16.05.2015 №1370 «Про заходи щодо охорони рідкісних та зникаючих видів рослин на території Львівської області».

Список видів тварин, занесених до Червоної книги України, які поширені на території Львівської області і підлягають особливій охороні та список регіонально рідкісних видів тварин, що не занесені до Червоної книги України і потребують охорони в межах Львівської областізатверджено рішенням Львівської обласної ради від 13.06.2007р. № 342 «Про заходи щодо охорони рідкісних і зникаючих видів тварин, що підлягають особливі охороні на території Львівської області».

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь