Школи Львівщини стали переможцями конкурсу «Компола»

Сьогодні, 3 травня 2018 року, Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак і Міністр освіти і науки Лілія Гриневич оголосили результати еко-освітнього конкурсу «Компола».

Серед 200 шкіл-переможців навчальні заклади в усіх куточках України

Серед них: 12 шкіл-інтернатів, 22 опорні школи, 1 спеціалізована школа для дітей з особливими потребами та 165 загальноосвітніх шкіл.

Переможцями з Львівщини стали:

Дрогобицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10 Дрогобицької міської ради Львівської області

Львівська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 69 Львівської міської ради Львівської області

Східницька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2

Дрогобицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 Дрогобицької міської ради Львівської області

Комунальний заклад Львівської обласної ради “Жовківський навчально-реабілітаційний центр І-ІІІ ступенів “Злагода”

Бориславська державна гімназія

Середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 29 м.Львова

Львіський фізико-математичний ліцей-інтернат при Львівському національному університеті імені Івана Франка

Опорний заклад “Рудківська середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Володимира Жеребного Самбірського району Львівської області”

Спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ступенів м. Рава-Руська

Остап Семерак на зустрічі з школярами зазначив, що екологічна освіта може змінити майбутнє. Старшокласники, з якими ми сьогодні зустрічалися, точно люди майбутнього. Вони глибоко розбираються в екологічних проблемах. Часом ловив себе на думці, що спілкуюсь з вузькопрофільними фахівцями. Ці діти житимуть в іншому світі, де найціннішими ресурсами будуть не нафта і газ, а вода і повітря.

Він також закликав школярів бути свідомими і вже сьогодні починати берегти природні багатства світу. Міністр процитував вислів Президента Франції Еммануеля Макрона, який сказав, що не існує Планети Б, і у людства немає жодного запасного плану, окрім порятунку і збереження нашої планети.

Міністр підкреслив, що Мінприроди і надалі буде підтримувати подібні проекти і використовувати будь-яку можливість заради підвищення рівня екологічної свідомості українців.

Встановлення компосту в школах-переможницях триватиме до 1 вересня цього року.

З детальним переліком переможців можна ознайомитися за посиланням https://menr.gov.ua/news/32336.html

Нагадаємо, «Компола» – спільний еко-освітній проект Мінприроди та Міносвіти, спрямований на підвищення рівня екологічної освіти та залучення молоді до практичних навичок сталого розвитку та споживання. Збирання заявок тривало із 10 по 24 квітня цього року. Проект був започаткований київськими школярами Нікітою Шульгою та Софією-Христиною Борисюк і успішно реалізований у 32 навчальних закладах у різних куточках України.

Основна мета – дати додатковий поштовх та ресурс українським школам для розвитку екологічної грамотності учнів, допомогти школярам отримати практичні навички, а не суто теоретичну інформацію, щодо відповідального споживання.

На подвір’ї 200 українських шкіл, які стали переможцями конкурсу, буде встановлено компостер для переробки органічних відходів із шкільних їдалень.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь