Ще одна еко-мандрівка для школярів Бродівщини територією НПП «Північне Поділля»

Працівники відділу рекреації та туризму Національного природного парку «Північне Поділля» провели для школярів літнього спортивно-патріотичного табору «Summer holidays» Бродівської СШ №3 екологічно-пізнавальну туристичну мандрівку по туристичному маршруті «Святогірський».

Під час заходу школярі відвідали монахський скит Покладання ризи Пресвятої Богородиці, що на Святій горі, яка належить до заповідних територій НПП «Північне Поділля». Також у Святогірському монастирі, діти слухали легендарні розповіді про об’явлення Матері Божої, про цілющу криницю та про історію монастирських храмів.

Після відвідання храмів монастиря дітвора побувала у славнозвісному своєю чорнодимленою керамікою селі Гавареччина. Як кажуть місцеві люди, на Гавареччині школярі-мандрівники оглянули історичну криницю, відвідали Криївку-музей в околицях села та почули розповіді гідів-провідників НПП «Північне Поділля» про звитяжну боротьбу українського народу за самостійність України. Проте, найяскравішою атракцією для юних мандрівників у селі Гавареччина були відвідини майстерні митця-гончаря, де дітвора ознайомилася із технологією виготовлення чорнодимленної кераміки та взяла участь у майстер-класі з виготовлення глиняних виробів.

Якщо і Ви маєте бажання відвідати майстер-клас з вироблення глиняних виробів та помандрувати національним природним парком «Північне Поділля» – телефонуйте у НПП «Північне Поділля» за номером телефону (03266) 4-40-05 або безпосередньо до Михайла Микитовича, за номером телефону, 0667508064 .

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь