Семінар «Процеси спонтанної сильватизації на природоохоронних територіях» відбувся у Львові

Сьогодні, 16.05.2018, в Інституті екології Карпат НАН України відбувся науково-практичний семінар «Процеси спонтанної сильватизації на природоохоронних територіях».

Науковці та фахівці природоохоронної справи мали можливість обговорити позитивні та негативні моменти цього процесу, зокрема, присутні слухали доповіді на теми: «Охорона та відновлення лісових екосистем як основа її збереження», «Природоохоронна оцінка антропогенно-індукованих процесів сильватизації», «Варіабельність процесів сильватизації різних типів угідь на території Шацького НПП» та «Зміна властивостей ґрунтів у процесі спонтанної сильватизації колишніх орних земель на території Верхньодністровських бескидів».

У роботі семінару взяли участь представники Яворівського НПП, Природного заповідника «Розточчя», Шацького НПП, Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» та НПП «Прип’ять-Стохід».

Довідка:

Сильватизація – це процес формування у штучних лісах ознак природного лісу. Він полягає у впровадженні у склад рослинного трав’яного покриву типових лісових видів.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь