Роботи з будівництва притулку для бурих ведмедів тривають

Роботи з будівництва притулку для бурих ведмедів тривають

Представниками департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації та державної екологічної інспекції у Львівській області обстежено процес будівництва ведмежого притулку «Домажир», який стане домівкою для двох десятків ведмедів в умовах, наближених до дикої природи.

Бурі ведмеді занесені до Червоної Книги України. За міжнародним законодавством бурий ведмідь занесений до Червоного списку МСОП, CITES, охороняється Бернською конвенцією.
Ведмежий притулок «Домажир» заснований за підтримки Міжнародного фонду «Чотири лапи» – це унікальний рекреаційний центр для порятунку бурих ведмедів. Притулок має на меті допомагати ведмедям, забираючи їх із готелів, ресторанів, пересувних зоопарків, цирків та притравлювальних станцій, з метою проходження реабілітації та відновлення природнього балансу цих тварин.

Слід зазначити, що територія притулку є в межах біосферного резервату «Розточчя» і відповідає основним завданням сталого розвитку. Притулок може стати частиною туристичних маршрутів, які пов’язані з Яворівським національним парком та природним заповідником «Розточчя».

Зокрема, до травня 2017 року планують завершити першу фазу будівництва – спорудити візит-центр, кормову кухню для ведмедів та кілька перших вольєрів. Відкриття – восени.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь