Робоча група при Мінприроди працює над вдосконаленням законодавства у сфері надрокористування

18 липня 2017 року в Мінприроди відбулася розширена нарада під головуванням заступника міністра екології та природних ресурсів України Віктора Вакараша з питань вдосконалення системи надрокористування в Україні.

На нараді, яка відбулася за ініціативи міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака розглянули питання удосконалення регуляторного законодавства для підвищення інвестиційної привабливості видобувних галузей.

В зустрічі взяли участь представники Держгеонадр України, Асоціації газовидобувних компаній України, ПАТ «Укргазвидобування», ПАТ «Укрнафта», НАК «Нафтогаз України», горновиробничих підприємств.

За словами Віктора Вакараша, сьогодні системи надрокористування в Україні потребує вдосконалення і врахування досвіду іноземних країн та євроінтеграційного напрямку розвитку України тут дуже важливо.

«Нині вітчизняна нафтогазовидобувна індустрія України стоїть на початку чергового етапу свого розвитку і залучення до цього процесу відповідального інвестора є невід’ємною складовою. Але всі гравці мають працювати у рівних умовах, відсутність вибіркових привілей та преференцій є важливим індикатором прозорості ринку. Саме тому робоча група за участі держави та бізнесу продовжить роботу над розробкою та оперативним погодженням змін до низки урядових нормативно правових актів, які регламентують роботу в цьому напрямку», – зазначив Віктор Вакараш.
Варто зауважити, що це вже не перше засідання присвячене вдосконаленню нормативно-правового регулювання у видобувній галузі та налагодженню співпраці із стейкхолдерами у вказаній сфері.

Деталніше за посиланням:https://menr.gov.ua/news/31593.html

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь