РЛП «Верхньодністровські Бескиди» запрошують відпочити у нову рекреаційну зону «Княжа волиця»

Регіональним ландшафтним парком «Верхньодністровські Бескиди» за кошти, які виділені з фонду ОНПС встановлено рекреаційну зону у с.Лаврів Старосамбірського району. Зупинитись в її межах для перепочинку і релаксації зможуть мешканці навколишніх сіл, туристи з інших регіонів та прочани, які мандруватимуть до святих місць.

Терени Старосамбірщини користуються популярністю ще з незапам’ятних часів. Дністер зі своїми притоками, мальовничі ландшафти гір та ліси приваблюють до себе усіх, хто хоча б раз побував у цих краях.

Рекреаційна зона «Княжа Волиця», що розташована неподалік Лаврівського монастиря названа в честь улюблених місць князя Лева Галицького, який отримав землі Старосамбірщини у весільний подарунок від свого батька. Заснування монашої обителі відносять до ХІІІ століття – епохи розквіту Галицько-Волинського князівства, а фундатором – Лева Галицького. Комплекс Лаврівського монастиря часто змінювався. До наших днів збереглася лише церква св. Онуфрія, яка хоч і зазнала реконструкцій, та загалом зберегла чимало таємниць. Одна з них відкрилася на початку ХХ століття, коли під новими розписами на трьох стінах бабинця були віднайдені фрагменти фресок ХVІ ст. У1980-х рр. під час археологічної експедиції Михайла Рожка в підземеллях храму було виявлено поховання княжої доби, згідно легенд, саме в Лаврівському монастирі князь знайшов спочинок.

У адміністрації регіонального ландшафтного парку зазначають, що облаштована зона призначена для короткострокового відпочинку та оздоровлення населення, а в її межах є альтанки, мангали та дитячий майданчик.

РЛП «Верхньодністровські Бескиди» запрошують усіх охочих завітати у рекреаційну зону «Княжа волиця», яка знаходиться неподалік Лаврівського монастиря св.Онуфрія, і розташована у 1-му кварталі Спаського лісництва ДП Старосамбірське ЛМГ, що на 1,9 км автошляху Тершів-Великосілля.

За детальнішою інформацією радимо звернутися у парк за номером телефону 0962263302 – Наталя.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь