Регіональні ландшафтні парки Львівщини закликають сортувати відходи

Адміністрації регіональних ландшафтних парків Львівщини в рамках проведення конкурсу «Життя без сміття 2019», присвяченому Всесвітньому дню вторинної переробки, долучаються до конкурсу та проводять уроки, бесіди, заняття та акції щодо важливості сортування відходів.

Адміністрацією РЛП «Верхньодністровські Бескиди» проводяться заняття відповідної тематики для школярів Старосамбірщини, зокрема для вихованці ДНЗ №1 міста Старого Самбора проводяться тематичні бесіди про шкоду від поліетиленових пакетів.

Працівники РЛП «Равське Розточчя» провели урок-бесіду: «Сортування відходів» для школярів 1 класу ОНЗ «Рава-Руська ЗОШ №1».

Екоосвітяни РЛП «Равське Розточчя» зазначають, що в Україні можна було б значно зменшити розмір та кількість сміттєзвалищ, якби частина побутових відходів потрапляла на переробні заводи. Сьогодні у нас є підприємства, де, зокрема, переробляють метал, пластик, скло та папір. Проте, щоб вивозити сміття на переробку, потрібно його попередньо відсортувати.

Так, звичайну паперову упаковку з-під пластівців можна переробити 7 разів, а 60 кілограм такого паперу рівноцінні одному дереву.

Для сортувати сміття, потрібно:

– збирати та сортувати лише чисту сировину, без залишків їжі та жиру;

– відходи ущільнювати, щоб воно займало менше місця;

– всю дрібну однотипову вторсировину збираємо окремо (наприклад, відомий “пакет з пакетами”);

– пляшки та тетрапаки потрібно промити, відкрутити кришечки (їх збирають окремо) та стиснути;

– консервні бляшанки потрібно помити, та максимально стиснути;

– варто звертати увагу на маркування на пластикових упаковках (у вигляді трикутника з цифрою (від 1 до 7) та/або літерами).

Водночас зазначаємо, що продукти без маркування до переробки не приймають.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь