Про стиль життя Zero Waste для школярів Рава-Руської гімназії

Зменшення продукування відходів сьогодні стає все популярнішим. Людство намагається скорочувати вживання пластику, який, за передбаченнями екологів, всього за декілька років заповнить океан, а розкладатиметься століттями. І хоча абсолютно не смітити у сучасному світі практично нереально, але зменшити кількість відходів досить легко.

Концепція Zero Waste починається з відмови від непотрібного, емоційних покупок, звички користуватися тим, що вже маєш. Варто просто замінити всі одноразові предмети на речі багаторазового використання, полагодити зламане та знайти призначення для всіх наявних в домі речей, органіку компостувати, а вторсировину здавати на переробку.

Відтак, для школярів 11 класу НВК «Рава-Руська гімназія» працівники РЛП «Равське Розточчя» провели урок-бесіду: «Життя в стилі нуль відходів (концепція Zero Waste). Учні уважно слухали, а також розповідали від чого вони готові відмовитись заради збереження природи.

Водночас нагадуємо, що Zero Waste (“нуль відходів”) — глобальний рух, заснований французькою екоактивісткою Беєю Джонсон. Насамперед, Zero Waste полягає не в переробці сміття, а в запобіганні його появи у вашому будинку.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь