Про подальший розвиток природо-заповідної справи в Україні- на зустрічі з Остапом Семераком

Сьогодні, 15 квітня, у Київському національному університеті ім. Т. Шевченка відбулась зустріч представників природоохоронної спільноти України.

Нагадуємо, що 11 квітня, Президент України Петро Порошенко підписав 11 указів про розширення територій природно-заповідного фондуна більше 80 тис га.

В рамках зустрічі відбулась відверта розмова з Міністром екології та природних ресурсів Остапом Семеракомщодо подальшої політикирозвитку природо-заповідної справи в Україні.

Відтак, сьогодні говорили про перспективи розвитку заповідання територій України та про новостворенніобєкти природно-заповідного фонду. Кожний учасник заходу мав можливість представити та обговорити перспективу розвитку своєї заповідної території.

Зокрема, про подальшу організаційну роботу та значний природно-ресурсний та історико-культурний потенціал Національного прироодного парку “Бойківщина”, що створений Указом Президента від 11 квітня 2019 року на Львівщині презентував директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Руслан Гречаник.

Окрім цього, під час зустрічі обгорили питання оформлення охоронних зобовязань на території та об’єкти природно-заповідного фондута винесення в натуру меж обєктів ПЗФ, а також механізм здійснення викупу земель та резервування цінних для заповідання бєктів та територій.

За словами, Остапа Семерака: “Знаю і переконаний, що спільними зусиллями ми зможемо зберегти національне надбання нашої країни та усіма можливими методами сприяти розвитку природо-заповідної справи в України, і маємо зобов’язання розширювати свої території ПЗФ і згідно Угоди про асоціацію з ЄС, і ряду інших важливих угод та домовленостей”.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь