Представлено проекти: Екологічна ініціатива „Чисте місто“ та пілотного еко-проекту „ПолітехЕко“

Начальник відділу екологічної експертизи, нормування атмосферного повітря та поводження з відходами Департаменту екології та природних ресурсів Сорока Н.Л. взяв участь у екозаході, що відбувся 25 квітня у Національному університеті „Львівська політехніка“. На заході було представлено два проекти: Екологічна ініціатива „Чисте місто“ та пілотного еко-проекту „ПолітехЕко“, діяльність яких скерована на сортування відходів у Львові, в області та Львівській політехніці.

Організатори та партнери проекту ознайомили учасників заходу із впровадженням концепції „Нуль відходів“ в університеті «Львівська політехніка» та ще низці шкіл і дитячих садочків. Крім того поділилися баченням можливості вирішення сміттєвої проблеми в місті Львові.

Проект «ПолітехЕко», вбачає дві мети, це об’єднання викладачів, студентів та інших працівників Університету для роботи з актуальними соціальними проблемами, включаючи охорону навколишнього середовища та перероблення відходів. Друге, підвищення рівня обізнаності студентів політехніків про екологічні проблеми, а також забезпечення середовища, в якому вони зможуть продуктивно працювати, щоб допомогти в подоланні проблеми утилізації та переробки відходів.

Щодо проекту «Чисте місто», результатом якого має стати поліпшення санітарного та екологічного стану міст і селищ, значне зменшення обсягів захоронення побутових і будівельних відходів на полігонах, суттєве зменшення емісії вуглецю та забруднення підземних водоносних горизонтів навколо сміттєзвалищ.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь