Підгодівля диких тварин взимку-запорука їх збереження!

Із настанням холодів підгодівля тварин є важливою справою кожного, адже в сильний мороз і при значному сніговому покриві тваринам важко знайти поживу. Зимова підгодівля диких тварин має велике значення в забезпеченні птахів і звірів відсутніми мінеральними речовинами і мікроелементами.

Зима – це одна з найдивовижніших і разом з тим найсуворіших пір року. Для тваринного світу – засніжена земля, без листя дерева – це справжнє випробування, так як основний корм харчування є рослинність. Тому підгодівля диких тварин відіграє важливу роль у підтриманні чисельності їх поголів’я, служить вагомим чинником попередження чи зменшення пошкоджень лісового і сільського господарства, забезпечує виживання багатьох видів в екстремальних зимових умовах.

Зимова підгодівля – це аж ніяк не приручення диких тварин, а допомога в найскрутніший період року. Підгодівля не повинна заміняти природну кормову базу або перешкоджати інстинктам звірів.

Дикі тварини – це наше багатство і наш обов’язок зберегти його для майбутніх поколінь, а понесені витрати на їх збереження окупляться митями прекрасних моментів спостереження за дикими мешканцями нашого краю.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь