Первоцвіти – ключики весни

Ось і настала календарна весна і люди з нетерпінням чекають приходу справжніх теплих, сонячних весняних днів. Перші провісники весни – первоцвіти уже дають про себе знати та все ж чекають остаточного пробудження. У багатьох країнах підсніжник білосніжний (звичайний) і білоцвіт весняний називають ключами від весни.

Проте разом з природою, від зимової сплячки прокидаються і збирачі квітів, які у великій кількості заготовляють їх і збувають тим, хто ще не усвідомлює важливості збереження довкілля, хто сприяє квітковому бізнесу заради короткочасного споглядання провісників дикої природи. Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. До того ж ушкоджуються сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки, рослини нівечаться повністю.

З метою збереження первоцвітів еко-освітяни Національного природного парку «Північне Поділля» організували та провели для вихованців дитсадка №7 міста Броди, природоохоронний екологічний захід «Первоцвіти – ключики весни» та провели майстер-клас з виготовленням аплікації – «Галявина з квітами». Саме в ранньому віці закладаються основні компетентності, які будуть давати плоди у майбутньому – діти зберігатимуть природу для прийдешніх поколінь. Адже ми, образно кажучи, взяли природне довкілля не у спадок від наших пращурів, а на прокат у наших нащадків. Відтак, ми зобов’язані повернути її у недоторканому стані.

Під час заходу еко-освітяни НПП «Північне Поділля» розповіли дошкільнятам про ранньоквітучі весняні рослини, про їх кількість в Україні та на території парку, а також навчили дітей відчувати, розуміти та оберігати цю надзвичайну красу з почуттям відповідального ставлення до природи. Потім було проведено майстер-клас з виготовленням аплікації з кольорового паперу. Для цієї творчої роботи діти використовували кольоровий папір, картон та клей. В кожної дитини листівка вийшла яскравою і індивідуальною.

Милуймося квітами зараз і бережімо первоцвіти, щоб їх могли побачити інші. Найкращий спосіб поділитися красою квітування цих весняних рослин – сфотографувати їх або намалювати. Кожен з нас повинен усвідомити, що перші весняні квіти відіграють важливу роль в житті природного угрупування, є їх невід’ємною частиною і потребують нашого захисту.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь