ПЕРШІ ПРАКТИКИ СОРТУВАННЯ ВІДХОДІВ У ЖИДАЧЕВІ

З січня 2018 року на загальнодержавному рівні законодавчо буде заборонено захоронювати на сміттєзвалищах несортоване, не перероблене сміття. Тобто відходи, які підлягають вторинній переробці (скло, полімери, папір та інші), повинні будуть збиратися окремо та передаватися на утилізацію. В іншому випадку, як гласить норма закону «Про відходи», громадяни і організації за несортоване сміття штрафуватимуться.

Тому вжесьогоднітребабути готовимидо впровадження закону. І починативартозісвоєї оселі, свого робочого місця.

У Жидачівському професійному ліцеї (в навчальних корпусах, гуртожитку) учнів навчають розділяти сміття на папір, пластик і загальні відходи.

У приміщеннях встановлені невеличкі контейнери з відповідним маркуванням, інформаційні стенди про методику сортування та проводиться роз’яснювальна робота педагогами навчального закладу.

Органічні відходи, а здебільшого це залишки їжі з їдальні ліцею, під впливом бактерій стають перегноєм. Згодом органічна маса, «співпрацюючи» з каліфорнійським черв`яком перетворюється в біогумус, який при застосуванні певних технологій перетворюється на багате органічними гуматами екологічне добриво.

Виготовлене власноруч добриво ліцей використовує для підживлення грунтів сількогосподарського призначення, чим неабияк збільшує їх врожайність.

детальніше за посиланням:http://zhydachiv-meriya.lviv.ua/golovna/novunu/pershi-praktuku-sortyvannya-vidxodiv-y-zhudachevi

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь