Перелік суб’єктів господарювання в яких закінчується строк дії дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами у 2017 році

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації надає перелік суб’єктів господарювання в яких закінчується строк дії дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами у 2017 році.

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації надає перелік суб’єктів господарювання в яких закінчується строк дії дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами у 2017 році.

Відповідно до ст. 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть здійснюватися після отримання дозволу.

Згідно з п. 2 «Порядку проведення та оплати робіт, пов’язаних з видачею дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, обліку підприємств, установ, організацій та громадян-підприємців, які отримали такі дозволи», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2002р. №302, дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами – це офіційний документ, який дає право підприємствам, установам, організаціям та громадянам-підприємцям експлуатувати об’єкти, з яких надходять в атмосферне повітря забруднюючі речовини або їх суміші, за умови дотримання встановлених відповідних нормативів граничнодопустимих викидів та вимог до технологічних процесів у частині обмеження викидів забруднюючих речовин протягом визначеного в дозволі терміну.

Окрім цього, статтею 10 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» передбачено, що суб’єкти підприємницької діяльності, які здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, зобов’язані своєчасно і в повному обсязі сплачувати збори за забруднення навколишнього природного середовища.

При несвоєчасному отриманні дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, подальше здійснення господарської діяльності підприємства вважатиметься як таке, що суперечить чинному природоохоронному законодавству.

 Водночас, згідно п. 1-1 розділу ІX Закону України «Про охорону атмосферного повітря» строк дії дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, об’єкт якого належить до третьої групи, до набрання чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру» та який на момент набрання чинності зазначеним Законом є дійсним, є необмеженим.

Якщо на підприємстві пройшли зміни у якісних та кількісних показниках викидів забруднюючих речовин стаціонарними джерелами, то дозвіл підлягає коригуванню з подальшим отриманням нового дозволу.

Інформацію щодо отримання дозволів можна отримати на сайті Департамету в розділі «Дозвільна діяльність».

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь