Парламент найближчим часом винесе на голосування законопроект про суттєве підвищення штрафів, які стосуються довкілля

У Мінприроди очікують, що вже до кінця нинішнього року в Україні можуть суттєво зрости штрафи за порушення природоохоронного законодавства. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час презентації соціологічних досліджень Ресурсно-аналітичного центру “Суспільство і довкілля”.

“Штрафи за порушення природоохоронного законодавства потрібно підвищувати. З ініціативи Мінприроди у парламенті вже лежать зміни до законодавства про суттєве підвищення штрафів за всі правопорушення, які завдають шкоди довкіллю. Проте парламент чомусь більш схвально ставиться до голосування щодо підвищення штрафів за порушення правил дорожнього руху. Очевидно,що це важливо, але проблема, про яку ми говоримо зараз, є глобальнішою», – сказав Міністр.

Він висловив сподівання,що до кінця року парламент проголосує за розроблений Мінприроди законопроект та посилить відповідальність усіх, хто забруднює довкілля.

«У профільному парламентському комітеті цей законопроект вже пройшов обговорення, тому не виключаю, що найближчим часом його винесуть на голосування до Верховної Ради», – повідомив Остап Семерак.

Крім того, за словами Міністра, із наступного року в Україні планують переглянути розмір екологічного податку.

джерело:https://menr.gov.ua/news/32752.html

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь