Остап Семерак: «Єдиний правильний шлях для України – це енергетична реформа»

Все більше країн світу переорієнтовують свої економіки на модель низьковуглецевого розвитку, яка включає поступову відмову від викопного палива та перехід до відновлювальних джерел енергетики.

Про це сказав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час Українського енергетичного форуму. Він зазначив, що останні роки стали «революційними» для світової спільноти у питаннях формування нової кліматичної політики та висловив сподівання, що Україна продовжить дотримуватися обраного курсу низьковуглецевого розвитку.

«Я переконаний, що єдиний правильний шлях для України – це енергетична реформа. Наприклад, вона передбачає запровадження нових інструментів стимулювання зменшення викидів парникових газів, стимулювання модернізації виробництв, збільшення виробництва та споживання електричної енергії з відновлювальних джерел енергії, модернізацію електричних мереж та транспортної галузі. Це дозволять нам досягти такого бажаного і амбітного показника скорочення викидів СО2 у 31-34% порівняно з 1990 роком», – сказав Остап Семерак.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь