Остап Семерак: «В ЄС очікують від України ухвалення ряду важливих документів, які є основою реформ екологічної політики»

У Європейському Союзі відзначають значний прогрес нашої держави у впровадженні Угоди про асоціацію у сфері охорони довкілля – впровадження інструментів оцінки впливу на довкілля, управління водними ресурсами, управління відходами, охорони природи. Про це йшлося під час зустрічі Міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака з Комісаром ЄС з питань довкілля, морських справ та рибальства Кармену Веллою.

Під час зустрічі відбулося обговорення виконання Угоди про асоціацію та двосторонню співпрацю.

«Маємо розуміння з боку європейських колег щодо етапності у впровадженні нового екологічного законодавства. Наприклад, щодо впровадження нового Закону про оцінку впливу на довкілля. У державах ЄСнові процедури оцінки впливу на довкілля також впроваджувались не без труднощів, але з часом бізнес зрозумів переваги цього інструменту. Головне – не звертати із цього шляху. Завжди ефективніше і дешевше попередити шкоду, аніж усувати її наслідки», -прокоментував результати зустрічі Остап Семерак.

Водночас він зазначив, що у ЄС від України очікуютьухвалення Закону про стратегічну екологічну оцінку та ряду інших важливих документів.

«Наші партнери очікують від нас, щоб ми врешті ухвали Закон про стратегічну екологічну оцінку,нову Стратегію екологічної політики, що також розроблялась спільно з ЄС відповідно до Угоди про асоціацію та нове системне законодавство у сфері управління відходами, що втілить в життя прийняту Урядом Національну стратегію управління відходами», -резюмував Остап Семерак.

Нагадаємо, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак зараз перебуває і робочою поїздкою у Брюсселі, де вже провів зустрічі з Комісаром ЄС з питань довкілля, морських справ та рибальства Кармену Веллою та співголовою Парламентського Комітету асоціації Даріушом Розаті, головою групи друзів Україна – ЄС Петрасом Астрявічусом, а такождепутатами Марком Галлером та Ребекою Хармс.

Джерело:https://menr.gov.ua/news/32119.html

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь