Остап Семерак презентував першу редакцію Стратегії низьковуглецевого розвитку України

Сьогодні, 26 вересня 2017 року, під час третьої конференції «Низьковуглецевий розвиток України» Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак презентував першу редакцію проекту Стратегії низьковуглецевого розвитку України до 2050 року.

Захід, в якому взяли участь народні депутати України, представники міністерств та відомств, експерти донорських проектів, організований Мінприроди спільно з проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

«Факт лідерства України у міжконтинентальному кліматичному процесі – доведений. Ратифікувавши Паризьку кліматичну Угоду, Україна за короткий термін векторно змінила курс кліматичної політики і нині швидкими темпами рухається далі. Свідченням успішності цього процесу є винесення на громадське обговорення проекту Стратегії. Ми усвідомлюємо важливість переходу на низьковуглецевий розвиток, а також відповідальність за виконання своїх зобов’язань за глобальними кліматичними угодами», – зазначив Остап Семерак.

Міністр переконаний, що Україна має поступово відмовлятися від викопного палива і почати інвестувати у відновлювальні джерела енергії. На його думку, це не лише прогресивний план світової спільноти, а й успішна формула швидкого економічного зростання.

детальніше:https://menr.gov.ua/news/31734.html

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь