ОСТАП СЕМЕРАК: «ПАРЛАМЕНТ ВСТАНОВИВ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОШКОДЖЕННЯ І НИЩЕННЯ ПРАЛІСІВ»

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак переконаний, що введення адміністративної відповідальності за знищення та пошкодження пралісів кардинально змінить підхід до збереження безцінних природних багатств – пралісів.

23 травня, під час вечірнього засідання Верховної Ради, народними депутатами було прийнято в цілому Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони пралісів згідно з Рамковою конвенцією про охорону та сталий розвиток Карпат».

«За» проголосувало 245 народних депутатів.

«Праліси – це безцінне природне багатство України, яке не зазнало безпосереднього впливу діяльності людини в ході свого розвитку і мають надзвичайно важливу природоохоронну, наукову, естетичну цінність. Крім того, праліси є місцями оселення значної кількості тварин і рослин, які занесені до Червоної книги України. В Україні охороняється ЮНЕСКО лише об’єкт всесвітньої природної спадщини «Букові праліси Карпат та давні букові ліси Німеччини». Прийняття цього закону дозволить взяти під охорону й інші праліси в Карпатському регіоні», – переконаний Остап Семерак.

детальніше за посиланням:http://www.menr.gov.ua/press-center/news/123-news1/6164-ostap-semerak-parlament-vstanovyv-vidpovidalnist-za-poshkodzhennia-i-nyshchennia-pralisiv

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь