Остап Семерак: «Ми пропонуємо суттєво підвищити розміри штрафів за порушення природоохоронного законодавства»

На розгляд парламенту передано розроблений Мінприроди законопроект № 8026 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо запровадження європейського досвіду про здійснення державного природоохоронного контролю). Документ передбачає посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері довкілля. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Він зазначив, що розробленимМінприроди законопроектом передбачено внесення змін до рядустатей Кодексу про адмінпорушення, які стосуються сфери довкілля.

«Збільшення штрафів за нехтування питаннями збереження довкілля неминуче. Це один із важливих кроків для запровадження в Україні європейської системи природоохоронного нагляду та контролю. Це означає, щорозміри штрафів в Україні за деякими екологічними статтями можуть зрости не в десятки, а в сотні, а подекуди й у тисячу разів», – сказав Остап Семерак.

Зокрема, йдеться про суттєве посилення відповідальності за порушення природоохоронного законодавства в сферіводних і земельних ресурсів, а також порушення норм щодо атмосферного повітря.

Крім того, законопроектом передбачено розширення повноважень громадських інспекторів з охорони довкілля. У разі ухвалення законопроекту вони отримають право складати протоколи про адміністративні порушення за жорстоке поводження з тваринами, порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги, знищення або пошкодження зелених насаджень, а такожоб’єктів озеленення населених пунктів.

Нагадаємо, у 2017 році в Україні згідно із спільним наказом Мінагрополітики та Мінприроди було суттєво збільшено штрафи за браконьєрство.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь