Осінній мандрівний сезон у НПП «Північне Поділля» розпочали студенти-педагоги

Осінній мандрівний сезон у заповідних територіях Національного природного парку «Північне Поділля» першими розпочали студенти груп П-21, П-22 та П-23 і їх наставники Бродівського педагогічного коледжу ім. Маркіяна Шашкевича.

Під проводом інтерпретаторів природи відділу рекреації та туризму НПП «Північне Поділля», за сприяння фахівців з туризму відділу культури Бродівської РДА, студенти-педагоги здійснили мандрівку по екологічно-пізнавальному туристичному маршруті, що пролягає по мальовничій заповідній території комплексної геологічно-ботанічної пам’ятки природи «Триніг».

Під час мандрівки юні туристи побували біля лісового водного джерела, що є одним із витоків річки Стир, та почули багато цікавого від про вододіли, які пролягають через Бродівщину, зокрема й про Головний європейський вододіл.

На інших зупинках працівники відділу рекреації та туризму розповіли мандрівним студентам та їх наставникам про воєнній події Другої світової війни, наочно продемонструвавши залишки фортифікаційних споруд 1944 року військ Вармахту.

Біля старої годівниці для звірів юні мандрівники слухали про видове багатство флори та фауни цієї заповідної території, зокрема мали нагоду побачити як зростає береза темна, що занесена до Червоної книги України, доторкнутися до багатолітніх буків-патріархів тощо.

Вибравшись на найвищу вершину комплексної геологічно-ботанічної пам’ятки природи гору Збараж, висотою 410 м., студенти-мандрівники почали оглядати велетенські мегаліти всіляких химерних форм та слухати розповіді про історичні події, пов’язані з ними. Зокрема, юні мандрівники мали нагоду побачити такі мегаліти як «Груда рихлого каміння», «Камінь-кат», «Мертва голова», «Лежачий пес» і, звичайно родзинку цього туристичного маршруту – камінь «Триніг», що величаво стоїть на трьох ногах у формі лагідного звіря на однойменній вершині, що поруч із горою Збараж.

Проте, неабиякий інтерес у студентів-мандрівників викликала печера-грот язичницького періоду, що є своєрідною усипальницею дохристиянського періоду.

Досхочу намандрувавшись ошатним буковим лісом, на завершення мандрівки студенти вийшли на мальовничу поляну, з якої відкриваються чарівні краєвиди на село Пониква, урочище «Видра» та гідрологічний заказник «Пониківський», що теж належить до заповідних територій НПП «Північне Поділля».

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь