Орнітологам Львівщини вручено подяки

Традиційно 1 квітня відзначається Міжнародний день Птахів, який проходить в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». Цей день — добра нагода привернути увагу суспільства до вивчення і збереження птахів, поширення наукових знань про них.

Міжнародний день птахів має давню історію, оскільки відзначається з 1906 року, після підписання та набуття чинності «Міжнародної конвенції з охорони птахів, корисних в сільському господарстві».

«Міжнародна конвенція з охорони птахів, корисних в сільському господарстві» була підписана 19 березня 1902 року. Її підписали уряди Німеччини, Австро-Угорщини, Бельгії, Іспанії, Франції, Греції, Люксембургу, Монако, Португалії, Швеції та Швейцарії. Конвенція набула чинності 12 грудня 1905 року і стала першою міжнародною конвенцією в області захисту навколишнього середовища.

18 жовтня 1950 року в Парижі було підписано «Міжнародну конвенцію про охорону птахів». На відміну від попереднього документа, конвенція розглядала вже всі види птахів, а не тільки корисні для сільського господарства.

До слова сказати, що одним з ключових законодавчих інструментів збереження біорізноманіття та одним з найстаріших законодавчих документів у галузі охорони довкілля в Європейському Союзі є Пташина директива, яка прийнята ще у 1979 році. Цей документ є основою для розбудови мережі охоронюваних територій.

Угода про асоціацію з Європейським Союзом вимагає якнайшвидшого впровадження в Україні Пташиної та Оселищної директив.

Цей День став хорошим приводом привітати всіх орнітологів, птахознавців та птахолюбів, усіх хто знає особливості птахів і їх потреби та ділиться цими знаннями і безпосередньо турбується.

Департамент дякуємо кожному особисто внесок у справу збереження птахів, за досвід і неоціненні поради.

За сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Всесвітнього дня Птахів подяками голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки нагороджено Бокотея Андрія Андрійовича – завідувача відділу ландшафтного та біотичного різноманіття Державного природознавчого музею НАН України, Струса Юрія Михайловича – провідного інженера у Державному природознавчому музеї НАН України Різун Ельвіру Миколаївну – доцента кафедри лісівництва НЛТУ України, Кийка Андрія Олександровича – директора Львівського обласного дитячого еколого-натуралістичного центру, Шидловського Ігоря Віталійовича – директора Зоологічного музею імені Бенедикта ДибовськогоЛьвівського національного університету імені Івана Франка, Дзюбенко Наталію В’ячеславівну – завідувача відділу Прикладної музеології Державного природознавчого музею Національної академії наук України, Лисачука Тараса Івановича – інженера І категорії з авіаційної орнітології у міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького, Затушевського Андрія Тимофійовича – зберігача фондів Зоологічного музею, асистента кафедри Зоології Львівського національного університету імені Івана Франка, Юр’єву Наталію Анатоліївну інженера з авіаційної орнітології І категорії у ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького».

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь