Науково-практична конференція «Інтегрована стратегія просторового розвитку територій вздовж державного кордону України та Польщі».

Сьогодні, 9 жовтня, у межах осіннього Будівельного форуму відбулась науково-практична конференція «Інтегрована стратегія просторового розвитку територій вздовж державного кордону України та Польщі».

Основною ціллю конференції є розробка єдиної узгодженої українсько-польської стратегії просторового розвитку регіонів, які прилягають до українсько-польського кордону.

До заходу долучились заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Холод, представники департаменту екології та природних ресурсів.

Проєкт охоплює територію трьох областей України: Львівської, Волинської та Закарпатської. Він ляже в основу схеми планування території Львівської області та надалі стане основною стратегією у розвитку прикордонних територій.

Перший етап розроблення проєкту відбувся навесні, а завершити другий планують до кінця 2019 року. Третій та четвертий етапи відбудуться у Волинській та Закарпатській областях.

Серед завдань також обґрунтування розміщення на території прикордонного регіону нових індустріальних парків, технопарків, логістичних центрів, інших територіальних форм економічного розвитку, а також обґрунтування розвитку туризму та рекреації у прикордонному регіоні та визначення ключових заходів з охорони навколишнього середовища тощо.

Інтегрована стратегія просторового розвитку територій вздовж державного кордону України та Польщі покликана підвищити інвестиційний потенціал та надати нові можливості для економічного розвитку.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь