Національний природний парк «Сколівські Бескиди» відзначає 20-річчя

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації вітає з 20-ою річницею створення Національного природного парку «Сколівські Бескиди» .

Українські Карпати – надзвичайно цінний екологічний регіон. Він характеризується унікальними природними умовами: різноманітністю та мальовничістю ландшафтів, багатством лісового фонду, флори та фауни, культурою та традицією місцевих мешканців, що передаються через покоління. Необхідність охорони цієї перлини української природи назріла вже давно.

20 років тому, 11 лютого 1999 року Президент України підписав Указ «Про створення національного природного парку «Сколівські Бескиди» з метою збереження, відтворення та раціонального використання ландашафтів західної частини Українських Карпат з типовими та унікальними природними комплексами, що мають важливе природоохоронне, естетичне, наукове, освітнє, рекреаційне та оздоровче значення.

За цей, доволі, немаленький період часу працівники НПП «Сколівські Бескиди» провели значну роботу в напрямку природоохоронної діяльності. Зокрема. підготували та реалізавали близько 10 природоохоронних програм, проводять щорічні обліки видового складу флори та фауни, обліку об’єктів етнокультурної спадщини тощо.

Значних здобутків досягнули в процесі проведення рекреаційної діяльності: прокладено та облаштовано 10 екологічних пізнавальних стежок, 2 веломаршрути та 2 автомаршрути, облаштувано 8 рекреаційних зон та 2 туристині притулки.

В результаті проведення еколого-просвітницької діяльності на базі НПП «Сколівські Бескиди» створено 4 еколого-просвітницьких центрів, 1 еколого-інформаційний центр та 3 шкільних лісництва. А також проведено значну кількість екологіних уроків, майстер-класів, природоохоронних акцій, екологічних конкурсів.

Бажаємо не зупинятись на досягнутому, а з новими силами та неабияким ентузіазмом продовжувати сприяти збереженню та примноженню природної спадщини українського народу!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь