Національний природний парк «Склолівські Бескиди» реалізуватиме проєкт «Розвиток сталого туризму в природоохоронних територіях Карпат».

Фінансові інструменти Європейського Союзу, які стимулюють транскордонну співпрацю, приділяють значну увагу підтримці проєктів у сфері збереження культурної і природної спадщини.

Спільним Моніторинговим комітетом Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 проєкт «Розвиток сталого туризму в природоохоронних територіях Карпат» у квітні цього року визначено переможцем другого конкурсного набору програми на підтримку малих проектів. Загалом у рамках конкурсу було подано 250 заявок із 16 регіонів Польщі, України, Білорусі, які знаходяться на території Програми, з яких рекомендовано до реалізації 74.

Проєкт реалізуватиме національний парк природний парк «Сколівські Бескиди» у партнерстві з Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна» та Асоціацією розвитку і промоції Підкарпаття «Про Карпатія».

Проєкт спрямований на збереження та промоцію природоохоронних територійКарпат. Ключові заходи: створення інформаційного екологічного пункту в урочищі «Діброва» (м.Сколе); розчистка та маркування еколого-пізнавальної стежки «м.Сколе-гора Парашка»; підвищення професійного рівня персоналу парку (обмін досвідом з фахівцями польських природоохоронних установ, проведення семінарів, тренінгів, видавництво промоційної продукції).

Карпати шукають довгострокові рішення ефективного використання свого природного потенціалу з урахуванням екологічних,соціально-культурних та економічних наслідків. З одного боку, території природних парків потребують інвестицій для розвитку інфраструктури для відпочинку, з іншого боку, зростаючий тиск людини, викликаний збільшенням обсягу туристичного трафіку, може бути дуже шкідливим для природоохоронних територій Карпат. Таким чином розвиток активного туризму повинен базуватися на концепції стійкості – збалансованості потреб туристів та збереження природного середовища. Саме це є у фокусі проєкту – збереження і промоція природоохоронних територій Карпат на засадах сталого туризму.

Інформуємо, що 15 листопада 2019 року оголошено третій конкурс проектних заявок у рамках Програми Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Він триватиме до 15 січня 2020 року.

Більше інформації за посиланнями:

https://www.pbu2020.eu/ua/news/1305

https://www.pbu2020.eu/ua/news/1279

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь