Набув чинності Закон №4551, який має врегулювати втрачене управління у сфері заповідної справи на місцевому рівні

Президент України підписав Закон України “Про внесення змін до Закону України “Про природно-заповідний фонд України” №4551, який дозволить повністю врегулювати повноваження органів місцевої влади щодо реалізації державної політики у сфері заповідної справи.

Головною метою цього Закону є врегулювання питання передачі повноважень від територіальних органів центрального органу виконавчої влади в галузі охорони навколишнього природного середовища, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям.

Раніше у результаті адміністративної реформи територіальні органи Мінприроди були ліквідовані, а їхні повноваження було передано місцевим адміністраціям, проте повноваження щодо реалізація державної політики у сфері заповідної справи було врегульовано не повністю.

Це негативно позначалося на розвитку територій та створювало соціальну напругу серед місцевого населення.

Задля вирішення цієї проблеми Мінприроди ініціювало внесення змін до Закону України “Про природно-заповідний фонд України”.

За результатами обговорення Верховна Рада 22 березня 2018 року прийняла законопроект №4551 про внесення змін до Закону України «Про природно-заповідний фонд України» у другому читанні та в цілому. Документ набув чинності 13 квітня 2018 року.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь