На вихідних вперше відзначили День Західного Бугу

11.08.2019 у м.Золочів вперше відзначили День Західного Бугу. Золочівщину для святкування цьогоріч вибрали не випадково, адже, р. Західний Буг бере свій початок у селі Верхобуж Золочівського району.

В рамках свята всі присутні могли придбати корисні для себе речі та продукти на ярмарку екотоварів та корисної їжі, долучитися до інтерактивних розваг, конкурсів, спортивних хвилинок, майстер-класів для дітей і дорослих та зробити яскраві світлини на згадку про проведений день присвячений Дню Західного Бугу.

Також у рамках відзначення Дня Західного Бугу у Золочеві відбулася Виставка робіт конкурсу малюнку «Мальовничі річки Західного Бугу», нагородження переможців, а Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну (м.Львів, Україна) та Регіональне управління водного господарства в м. Люблін (Республіка Польща) підписали Угоду про співробітництво в басейні Західного Бугу.

З вітальним словом на відкритті свята також виступив і директор Департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Руслан Гречаник, який зазначив, що на засіданні басейнової ради річок Західного Бугу та Сяну, яке відбулося 7 травня цьогоріч, було вирішено щорічно відзначати День Західного Бугу у місяці серпні. «Ми мусимо зберегти наші водні ресурси для наших діток», – зокрема наголосив Руслан Гречаник.

До свята долучилися і природоохоронні Львівщини, НПП «Північне Поділля», які під час святкувань презентували свою природоохоронну, екологічну та рекреаційну діяльність гостям свята, а народний митець-гончар Іван Луковський проводив майстер-клас із виготовлення глиняних виробів славнозвісної гаварецької кераміки.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь