На території Солонської сільської ради Дрогобицького району розпочато виконання природоохоронних заходів, спрямованих на розчистку та покращення екологічного стану річки Ріпчанка для захисту від підтоплення села Солонське

Департамент екології та природних ресурсів повідомляє, що за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на території Солонської сільської ради Дрогобицького району розпочато виконання природоохоронних заходів, спрямованих на розчистку та покращення екологічного стану річки Ріпчанка для захисту від підтоплення села Солонське і сільськогосподарських угідь на території сільської ради.

Покращено екологічний стан річки, збільшено пропускну здатність русла. Розчищено прибережні захисні смуги від сміття.

В результаті проведення робіт усунуто можливість підтоплення присадибних ділянок та садиб громадян, сільськогосподарських угідь на території Солонської сільської ради, забезпечено захист від підтоплення стадіону в с. Солонсько.

На сьогоднішній день виконано робіт на 109 тис.грн. Надалі будуть виконуватись роботи по розрівнюванню відвалів та завершенню розчистки русла р. Ріпчанка.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь