На території Львівської та Волинської областей планують створити новий біосферний резерват

За дорученням та підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України 19 червня 2018року в сесійній залі Сокальської районної ради департаментом екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації спільно з управлінням екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації проведено робочу нараду щодо створення об’єктів природно-заповідного фонду на території Львівської та Волинської областей за участю голів райдержадміністрацій, районних рад та голів і представників об’єднаних територіальних громад, міських, селищних та сільських рад. Участь у засіданні від департаменту прийняв Андрій Сенюк – начальник управління охорони природних ресурсів та моніторингу.

За підсумками наради вирішено пришвидшити роботи щодо створення національних природних парків «Надбужжя» імені Блаженнішого Любомира Гузара на території Сокальського району Львівської області та «Західне Побужжя» на території Іваничівського, Володимир-Волинського та Любомильського районів Волинської області.

Учасники також домовились ініціювати та розпочати роботи зі створення біосферного резервату в басейні річки Західний Буг на території Львівської та Волинської областей, з метою збереження в природному стані найтиповіших природних комплексів біосфери, здійснення фонового екологічного моніторингу, вивчення навколишнього природного середовища, його змін під дією антропогенних факторів.

Особливістю біосферних резерватів є те, що вони відносяться до природоохоронних територій міжнародного значення та оголошуються рішеннями ЮНЕСКО. Наукові дослідження, спостереженняза станом навколишнього природного середовищата інша діяльність в біосферних резерватах здійснюються на міжнародному рівні.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь