На території Львівської області квітень, травень і червень оголошено місяцями охорони нерестуючої риби

На території Львівської області протягом квітня-червня буле проводитися операція «Нерест – 2018». Нерест – особливий період у біоритмі мешканців водойм, який забезпечує функцію розмноження, зумовлений наявністю сприятливих умов існування.

Нерестовий період триватиме в залежності від басейну річки, до якого належить водойма:

– з 1 квітня до 20 травня – в басейні річок Західний Буг, Сян та Стир;

– з 1квітня до 10 червня – в басейні ріки Дністер та на всіх водосховищах і технічних водоймах;

– з 1 квітня до 30 червня – в придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, меліоративні канали, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені).

Любительське рибальство дозволено в нерестовий період однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега у чітко визначених ділянках водойм області.

Окрім цього, на рибогосподарських водних об’єктах та у прибережних захисних смугах забороняється проводити днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, видобуток гравію та піщано-гравійної суміші, трелювання лісу, а також пересування будь-яких плавзасобів, окрім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів та у випадку надзвичайної потреби.

Водночас повідомляємо, що порушення правил рибальства тягне за собою притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім того, природоохоронним законодавством передбачено нарахування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування риби.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь