На Сокальщині в урочищі «Чорний ліс» висадили липову алею довжиною 3550 метрів.

Захід проводився з метою поновлення дерев біля дороги загального користування. Нова алея лип має позитивно вплинути на умови зростання шафрану Гейфеля, та дасть можливість зберегти наявну популяцію (від 30 до 100 штук на 1 м2), та інші червонокнижні види, оскільки буде створене незначне притінення землі. Даний вид є рідкісним на території Європи і охороняється чинним українським та міжнародним законодавством і відповідними конвенціями.

До організації заходу активно долучились ДП «Жовківське лісове господарство», зокрема Великомостівське лісництво, Сокальська райдержадміністрація, Сокальська районна рада, Служба автомобільних доріг у Львівській області, «Жовківська ДЕД» ДП Львівський облавтодор та державно-рятувальний пост 22 Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Львівській області (м.Великі Мости).

Ініціював та став співорганізатором заходу з посадки даної алеїСенюк Андрій – депутат, голова постійної комісії районної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології, раціонального природокористуваннята розвитку сільських територій.

Водночас зазначаємо, що садивний матеріал безкоштовно надано ДП «Жовківське лісове господарство».

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь