На Львівщині відкрили фотовиставку про захист пралісів

За сприяння департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністраціії у приміщенні облдержадміністрації презентували фотовиставку з нагоди відзначення 10-тої річниці включення Букових пралісів Карпат до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Експозиція складається з понад 20 унікальних світлин, які передають усю розмаїтість української природи.

На фотографіях зобразили пейзажі територій національних природних парків Карпат.

Виставка створена з метою охорони і захисту пралісів, які є еталонами природного розвитку лісових екосистем, а також домівкою для рідкісних видів тварин та рослин,

Зазначимо, фотовиставку виготовили та організували в межах проекту «Збереження карпатських пралісів» Українським товариством охорони птахів за участі та фінансової підтримки Франкфуртського зоологічного товариства (Німеччина).

Довідково:

Пралісів і старовікових лісів в Україні залишилося зовсім мало – близько 80 тисяч гектарів (загальна площа лісів України – понад 10 мільйонів гектарів). В Українських Карпатах встановлено існування майже 48 тис га пралісів і ще близько 35 тис га ділянок перевіряються як потенційні праліси чи старовікові ліси. Близько 30 тис га виявлених пралісів та старовікових лісів перебувають у межах природно-заповідних об’єктів та охороняються законом, частина з них належить до об’єкту всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси Карпат та старовікові ліси Німеччини». Решта – окремими ділянками розпорошені серед експлуатаційних лісів.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь