На Львівщині від жорстокого поводження врятували самицю бурого ведмедя

Учора, 2 серпня, працівники Держекоінспекції у межах розгляду численних звернень громадян стосовно жорстокого поводження з бурим ведмедем тянь-шанським, який брав участь у розважальній програмі переїзного цирку «Шапіто», здійснили заходи державного контролю.

Під час виїзду у смт. Івано-Франкове Яворівського району (де була запланована чергова вистава цирку) держінспектори з ОНПС виявили мікроавтобус, де у клітці орієнтовними розмірами 1х1.4х1.8 м перебував ведмідь світло-бурого окрасу за зовнішніми ознаками старший за середній біологічний вік.

Під час розмови із співробітниками цирку з’ясувалося, що це самка за кличкою Крістіна, віком близько 23 роки. Громадянин, який підтвердив, що ведмідь є його власністю, відмовлявся представляти відповідні дозвільні документи.

Очевидцями даної ситуації були громадські активісти та дирекція ведмежого притулку – «Домажир». На місце події викликали слідчо-оперативну групу Яворівського відділу поліції, яка в ході проведених слідчо-оперативних заходів вилучила ряд документів, зокрема і міжнародний ветеринарний паспорт.

Після проведення відповідних слідчих дій та тривалих переконань громадянина, що назвався власником, близько опівночі ведмедицю Крістіну відповідно до норм чинного законодавства було вилучено та доставлено у ведмежий притулок – «Домажир», який розташований поблизу с. Домажир Яворівського району.

За порушення вимог Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та Порядку утримання та розведення диких тварин, які пребувають у стані неволі або напіввільних умовах, Держекоінспекцією готуються відповідні матеріали для передачі у правоохоронні органи та позовні матеріали до суду, у тому числі щодо конфіскації даної тварини та залишення її у притулку, який обладнаний відповідними умовами для її перебування.

джерело новини:http://loda.gov.ua/news?id=29355

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь