На Львівщині створюватимуть «Торфовище Білогорща»

24 травня 2017 року відбулося засідання депутатської комісії з питань екології та природокористування Львівської міської ради, участь у якому взяли заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації О.Війтик, начальник відділу біоресурсів, заповідної справи та моніторингу І. Шемелинець. На засіданні обговорено питання створення ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Торфовище Білогорща».

Під час засідання узгоджено дорожню карту зі створення заказника «Торфовище Білогорща». Представники Львівської міської ради інформували про те, що у 2017 році у міському бюджеті передбачено фінансування робіт з розробки проекту створення заповідного об’єкту, у рамках реалізації якого буде розроблено наукове обгрунтування та картографічні. Наступний етап у створенні заказника – погодження Львівської міської та Зимноводівської сільської рад, представники яких повідомили присутніх про підтримку надання охоронного статусу території.

Довідково:

Ландшафтний заказник «Торфовище Білогорща» пропонується створити з метою збереження унікальних торфово-болотних комплексів на Головному Європейському вододілі з найглибшим у регіоні заляганням покладів торфу, з високим біотичним різноманіттям, підтвердженим наявністю оселищ 42 раритетних видів рослин та 25 раритетних видів тварин. Досліджується питання про можливість включення до його складу земель трьох територіальних громад: Рясна-Руської сільської ради, Зимноводнівської сільської ради, Львівської міської ради.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь