На Львівщині сформовано басейнову раду річок Західного Бугу та Сяну!

Сьогодні, 18 грудня, у м. Львові на зборах зацікавлених сторін сформовано басейнову раду річок Західного Бугу та Сяну.

Басейнова рада створена відповідно до Водного кодексу України, на основі принципів Конвенції про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер 1992 року, Директиви 2000/60/ЄС Європейського Парламенту та Ради ЄС від 23 жовтня 2000 року про встановлення рамок діяльності Співтовариства у сфері водної політики з метою врахування інтересів усіх заінтересованих сторін щодо використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів у межах річкового басейну при впровадженні інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом.

Басейнова рада річок Західного Бугу та Сяну діє на території Львівської та Волинської областей.

В установчих зборах прийняв участь заступник Голови Державного агентства водних ресурсів України Гвозденко Павло Валерійович.

До складу басейнової ради річок Західного Бугу та Сяну увійшло 24 особи, які представляють Львівську та Волинську області. Членами басейнової ради стали представники Регіональних офісів водних ресурсів, центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, водокористувачів, підприємств, установ, організацій, громадських об’єднань, що здійснюють діяльність у межах басейну річок Західного Бугу та Сяну або діяльність яких пов’язана з річковим басейном.

Головою басейнової ради за рішенням зборів обрано Гречаника Р.М. – директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.

Бажаємо членам новоствореної басейнової ради спрямувати усі зусилля для досягнення «доброго» екологічного стану водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну, а також їх раціонального використання заради майбутнього України!

Довідково повідомляємо, що річка Західний Буг, територія басейну якої знаходиться в межах України, Білорусі та Польщі, є лівою притокою р. Нарев (басейн Вісли). Довжина становить 772 км (в Україні 392 км), площа басейну — 73500 км² (в Україні — 11205 км²). Витік розташований у селі Верхобуж Золочівського району. Протікає річка територіями Буського, Кам’янка-Бузького та Сокальського районів Львівської області.

Річка Сян бере початок на Ужоцькому перевалі (Закарпатська обл.) і на відстані 55 км від с. Сянки до с. Боберка є природним кордоном між Україною та Польщею. Довжина р. Сян – 447 км (у тому числі в межах України 56 км), площа її басейну – 16,8 тис. км2 (у межах України – 2,54 тис. км2 ).

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь