Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми охорони навколишнього природного середовища українсько-польських прикордонних територій» розпочала свою роботу

У м. Львові 23-25 жовтня у Львівському будинку вчених проходить Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми охорони навколишнього природного середовища українсько-польських прикордонних територій».

Участь у відкритті події взяв заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Максим Василишин.

Конференція присвячена обговоренню актуальних проблем охорони та збереження природних ресурсів прикордонних територій України та Польщі, запобіганню та ліквідації негативного впливу господарської діяльності на навколишнє природне середовище, зокрема, стану транскордонних вод (Західний Буг-Сян-Вісла-Балтійське море).

Метою конференціїє встановлення і розвиток наукових контактів у форматі можливих проєктів між інституціями Польської академії наук, Національної академії наук України, закладами вищої освіти України і Польщі, органами влади, сприяння інтеграції науки, освіти та економіки країн у міжнародний науково-освітній та суспільний простір.

Зокрема, під час заходу підписали Меморандум про взаєморозуміння між Західним науковим центром НАН України і МОН України, Львівською обласною радою, Львівською обласною державною адміністрацією, Басейновим управлінням водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну і органами місцевого самоврядування Львівщини щодо співробітництва в галузі охорони навколишнього природного середовища в басейні річок Західного Бугу та Сяну. Документ закріплює домовленість сторін співпрацювати в галузі охорони навколишнього природного середовища в басейні річок Західного Бугу й Сяну, зокрема, проводити наукові дослідження, обмінюватись інформацією, впроваджувати інноваційні технології і проводити просвітницькі заходи з залученням для цього власних фінансових і матеріальних ресурсів сторін й інших, не заборонених законодавством України, джерел.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь