Мінприроди стало національним координатором зі зміни клімату Угоди мерів в Україні

Уряд України і підписанти «Угоди мерів» об’єднали зусилля для підготовки і реалізації регіональних планів дій зі сталого енергетичного розвитку та боротьби зі зміною клімату. Відповідне рішення було прийнято під час конференції «Муніципалітети за стале зростання», яка проходила в м. Києві 22 листопада.

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак подякував колегам з ЄС за проект «Угода мерів».

«Цей проект справді об`єднав місцеві, регіональні та національні органи влади країн Східного партнерства у їх прагненні розвивати регіональну політику на основі принципів сталої енергетики, зменшення залежності від викопного палива та боротьби зі зміною клімату. Відтереп Мінприроди відсьогодні виконуватимемо функції національного координатора зі зміни клімату в проекті «Угода мерів», – сказав він.

Міністр також нагадав, що через три тижні буде рівно три роки як світовою спільнотою, в тому числі і Україною, було прийнято нову глобальну Паризьку кліматичну угоду.

«Мені приємно відзначити, що Україна є активним учасником цього світового процесу. Ми одними з перших завершили процес ратифікації Паризької угоди та разом з усім світом працюємо над напрацюванням її правил та механізмів, які мають бути прийняті на Конференції ООН в Катовіце в грудні цього року», – сказав Міністр.

Остап Семерак також додав, що за цей період у сфері зміни клімату у нашій внутрішній політиці було багато зроблено.

Зокрема, прийнято Концепцію реалізації державної кліматичної політики до2030року, План заходів для її виконання, Україна увійшла у першу десятку країн світу, які розробили та подали у Секретаріат ООН Стратегію низьковуглецевого розвитку до2050року, прийнято Енергетичну стратегію та ще ряд важливих документів. Усі вони містять цілі та заходи, які нам потрібно реалізувати вже в найближчі роки.

За словами, міністра виконати всі ці завдання можливо якщо об’єднаємо зусилля органів центральної виконавчої та законодавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості, науки.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь