Мінприроди підтримує запропоновані Прем’єр-міністром рішення щодо боротьби з корупцією і контрабандою лісу на кордоні

Державна екологічна інспекція України через чинний мораторій на перевірки бізнесу не може у повному обсязі виконувати свої повноваження. Зокрема, щодо дотримання природоохоронного законодавства у лісовій галузі. Про це сказав Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак на засіданні Уряду під час обговорення ситуації щодо контрабанди лісу.

«Повністю підтримую запропоновані Прем’єр-міністром рішення по боротьбі з корупцією і контрабандою лісу на кордоні. Але хотів би сказати, що боротьба повинна вестись не тільки на кордоні, але й у самому лісі», – сказав Остап Семерак.

При цьому він нагадав, що в Україні діє мораторій на здійснення перевірок і він поширюється на діяльність Державної екологічної інспекції.

«Ми сьогодні не можемо перевіряти ситуацію в лісах через чинний мораторій. Водночас Міністерство екології та природних ресурсів внесло проект постанови Кабінету Міністрів до секретаріату, що відкриває право екологічної інспекції перевіряти дотримання природоохоронного законодавства щодо рубок. Я би просив підтримати цю постанову. Це б підсилило ті кроки, які пропонує Уряд в боротьбі з неконтрольованою вирубкою лісу», – пояснив Остап Семерак.

Він нагадав, що Кабінетом Міністрів України минулого року було затверджено нові правила санітарних рубок, які, зокрема, передбачають інформування громадськості про те, де планується рубка.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Уряду доручив Держаудитслужбі, Держгеокадастру і Нацполіції перевірити всі лісгоспи на предмет незаконної вирубки і вивезення лісу-кругляка.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь