Міноборони відреагувало на звернення Львівської облдержадміністрації та Львівської обласної ради і реформує лісогосподарські підприємства

У львівській області на землях Міністерства оборони України ведуть лісогосподарську діяльність чотири підприємства – Сколівський військовий лісгосп, Старицький військовий лісгосп, Мостиське військове лісництво, Магерівський лісгосп.

До цього часу ці лісогосподарські підприємства не були юридичними особами, а лише відокремленими підрозділами ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» та ДП «Львівський військовий лісокомбінат». Останні самостійно визначали функції, права, обов’язки структурних підрозділів, впливали на фінансово-господарську діяльність при цьому утримувалися за рахунок коштів лісогосподарських підприємств.

Мало цього, незважаючи що на території області функціонує ДП «Львівський військовий лісокомбінат», до його складу входив лише Магерівський лісгосп.

Така ситуація призводила до того, що бюджет області недоотримував кошти у вигляді сплачених податків, ускладнювалася система координації та управління підприємствами, здійснення контролю з боку природоохоронних структур. До сьогоднішнього дня неврегульоване питання землекористування військових лісогосподарських підприємств.

Львівська облдержадміністрація та Львівська обласна рада неодноразово зверталися до Міністерства оборони України з пропозиціями врегулювати питання підпорядкування підприємств, розташованих на території області та всі похідні проблеми.

Днями Міністерство оборони України видало наказ, відповідно до якого планується реформувати систему управління лісогосподарських підприємств, які здійснюють діяльність на землях оборони.

Зокрема, найближчим часом буде реорганізровано ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» та ДП «Львівський військовий лісокомбінат», а Сколівський військовий лісгосп, Старицький військовий лісгосп, Мостиське військове лісництво, Магерівський лісгосп набудуть статусу юридичних осіб та будуть підпорядковані напряму Міноборони.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь