Міністерство екології та природних ресурсів України та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) розпочали проект з реформування системи управління водними ресурсами України

Останні десятиліття, інфраструктура водного господарства, зрошення та дренажу знаходилась в умовах хронічного недофінансування та неефективного управління. За цей час, технічний стан об’єктив інфраструктури стрімко погіршився, а площа зрошуваних земель в Україні неухильно зменшувалась з 2,29 млн.га в 1991 році до 0,37 млн.га в 2017 році.

З кожним роком, сільське господарство України все більше і більше відчуває на собі негативний вплив глобальних змін клімату. За таких обставин, зрошення є необхідною складовою забезпечення стійкості агровиробництва до змін клімату, покращення продуктивності галузі, збільшення обсягів та якості сільськогосподарського виробництва.

Уряд звернувся до ЄБРР із проханням надати підтримку зусиллям з реформування системи управління водними ресурсами, зокрема, шляхом розробки та подальшої реалізації пілотного проекту на одній із зрошувальних систем півдня України. Відповідно, ЄБРР та Міністерство екології та природних ресурсів України започаткували процес створення проектного офісу H2Office, в склад якого ввійдуть провідні експерти-практики з реформування Державного сектору України, спеціалісти в сфері водного господарства, зрошення та дренажу, представники міжнародних організацій та керівних ланок Міністерства.

детальніше за посиланням:https://menr.gov.ua/news/31751.html

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь