Мешканців Львівщини закликають не використовувати пластикові квіти і вінки

Наближається Великдень. Це Світле свято нагадує про наших близьких, які давно вже не з нами. Тому більшість мешканців області починають прибирати могили та стараються робити їх красивими, використовуючи при цьому штучний декор: вінки та квіти. Ця заїжджена символіка жодним чином не є християнською традицією, ба більше, шкодить довкіллю, втім і нам самим.

Вже на етапі виготовлення сировини для таких пластикових прикрас використовуються нафтопродукти. Окрім цього, пластикові вінки та квіти мають нетривалий термін використання, за рік їх викидають на смітник або закопують в землі. А потім за нашими “гарними” традиціями – спалюють. В результаті чого в повітря виділяються шкідливі отруйні речовини – діоксини, які провокують винекнення злоякісних пухлин. Також, відомо, що пластик не розкладається упродовж декількох десятків років.

Департамент екології та природних ресурсів закликає не використовувати пластикові вінки та квіти. Будьмо свідомими людьми! Давайте відмовимось від згубних традицій, відмовимось від пластикової поминальної атрибутики, а натомість вшануємо душі помелих молитвою. Це те, чого вони найбільше потребують.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь