Мандрівка бродівських школярів в урочище Макітра

Працівники відділу рекреації та туризму Національного природного парку «Північне Поділля» провели ботанічно-краєзнавчу мандрівку для школярів початкових класів Бродівської середньої школи №3.

Мандрівка розпочалась з відвідин ботанічної пам’ятки природи «Макітра», що у складі заповідних територій НПП «Північне Поділля». Крокуючи стежиною повз заповідні ділянки, малеча мала унікальну нагоду споглядати як в природніх умовах зростають такі квіти як горицвіт весняний, примула, вовчі ягоди пахучі, анемона нарцисеквіткова та інші. Також, стоячи на вершині гори «Макітра», біля геодезичного знака, малюки споглядали мальовничі краєвиди. Адже саме в цьому місці сходяться дві географічні області – Поділля і Волинь.

Після відвідин «Макітри» школярі-початківці побували і в селищі Підкамінь. Там вони відвідали стародавній домініканський оборонний монастир, побували біля геологічної пам’ятки природи Камінь-велет та ознайомилися із печерним дохристиянським храмом наших пращурів-язичників.

Сповнені приємних вражень від надзвичайно цікавої мандрівки у післяобідню пору школярі повернулися до свого міста Броди.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь