Майстер-класи «Еко-ялинка» та «Еко-іграшка»

Працівники відділу еколого-освітньої роботи Національного природного парку «Північне Поділля» організували та провели для учнів Золочівського економічного ліцею екологічно-мистецькі заходи «Еко-ялинка» та «Еко-іграшка» – майстер-класи з виготовлення альтернативних новорічних ялинок та новорічних іграшок.

За офіційними даними, щорічно до новорічних свят в Україні вирубують близько 5 млн ялинок. Важко уявити, скільки ще ялинок українці «добувають» самостійно, а скільки – купують у браконьєрів. Третина ялинок залишаються нерозпроданими і відправляються на звалище ще до Нового року. Решта ж, простоявши в квартирах близько місяця, відправляються слідом.
У багатьох країнах люди давно відчувають відповідальність за природу і думають про наслідки бездумної вирубки лісів. Позитивні тенденції спостерігаються і в Україні.
В останні кілька років потроху зростає попит на штучні ялинки. Це обумовлено не тільки турботою про природу, а й вигодою. Штучна ялинка може служити людям кілька років, а «живу» ялинку доводиться купувати щорічно. Захисники природи регулярно проводять безліч акцій, які закликають відмовитися від живих ялинок на користь альтернативних прикрас.
Крім покупки штучної ялинки, можна скористатися однією з креативних ідей і створити своє власне «новорічне дерево». Відтак, ліцеїсти створювали справжні шедевральні ялинки з природних матеріалів, кольорового паперу та ялинкової гірлянди. Також виготовляли новорічні пряники, які стануть окрасою їхньої ялинки.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь